انواع فیلامنت پرینت سه بعدی (معرفی و بررسی تمامی فیلامنت‌های سه بعدی)2024

بازدید: 698 بازدید
انواع فیلامنت پرینت سه بعدی

فهرست محتوایی این مقاله

انواع فیلامنت پرینت سه بعدی (معرفی و بررسی تمامی فیلامنت‌های سه بعدی) 1

فیلامنت سه بعدی چیست؟ 4

معرفی انواع فیلامنت پرینت سه بعدی  5

  • فیلامنت های پر فروش بازار پرینت سه بعدی 6

بررسی انواع فیلامنت پرینت سه بعدی  7

  • آشنایی با فیلامنت PLA 7
  • آشنایی با فیلامنت ABS و ویژگی‌های آن 9
  • آشنایی با فیلامنت PET 11
  • آشنایی با فیلامنت NYLON 12
  • بررسی و آشنایی با فیلامنت PVA 13
  • بررسی و آشنایی با فیلامنت WOOD 15
  • آشنایی و بررسی فیلامنت HIPS 16
  • بررسی و آشنایی با فیلامنت TPE 17
  • بررسی و آشنایی با فیلامنت PC 19
  • قطر انواع فیلامنت پرینت سه بعدی 19

ویژگی‌های یک فیلامنت مناسب   20

جمع بندی  21

کلام آخر  22

انواع فیلامنت پرینت سه بعدی

انواع فیلامنت پرینت سه بعدی

فیلامنت یکی از متریال‌هایی است که توانسته خط بطلانی بر محدودیت‌های بسیاری بکشد. در زمینه طراحی مدل و پرینت سه بعدی، کمتر کسی است که با این رشته‌های رنگی بسیار کاربردی آشنا نباشد! با تولید و عرضه انواع فیلامنت پرینت سه بعدی، نیاز به شناخت دقیق آنها تبدیل به یکی از الزامی‌ترین عوامل در زمینه کاری فعالین این رشته تبدیل شد.

تمام صنعتگران مشغول در حوزه پرینت سه بعدی، به عنوان اصلی‌ترین متریال تولیدی، روزانه با توجه به میزان تولیداتشان از حجم گسترده‌ای فیلامنت سه بعدی استفاده می‌کنند. نقش این رشته‌های رنگی پیچیده شده‌ی پلاستیکی، در صنعت پرینت سه بعدی غیر قابل انکار و بسیار پر رنگ است.

فناوری پرینت سه بعدی به عنوان یکی از تکنولوژی‌های بسیار نوین، هم اکنون در سطح کشورهای جهان مورد استفاده و در جهت رسیدن به سهولت بیشتر در طراحی و چاپ مدل‌‌های اولیه و خاص قطعات و اشیاء مختلف، در حال بهره گیری است. حال این رشته‌های رنگی که با نام فیلامنت شناخته می‌شوند، جوهره اصلی در فرایند چاپ سه بعدی محسوب شده و به واقع بدون وجود آنها، پرینت‌های سه بعدی به مشکلات جدی بر خواهند خورد.

انعطاف پذیری، استحکام و بسیاری از نیازهای دیگر که برای متریال مناسب در پرینت سه بعدی نیاز است، ویژگی‌های است که با استفاده از انواع فیلامنت پرینت سه بعدی، حاصل می‌گردد. مقاومت در برابر حرارت و امکان ایجاد دقت در اجرای جزئیات ریز توسط نازل، دوام و بسیاری از نیازهایی که به واقع بدون حضور و استفاده از فیلامنت سه بعدی مقدور و در دسترس نبود، با تولید و عرضه این متریال عجیب و کاربردی، به بخشی از توانایی‌های معمول و ساده در این صنعت تبدیل شد.

انواع فیلامنت پرینت سه بعدی

حال سوال اینجاست که آیا بدون شناخت انواع فیلامنت پرینت سه بعدی موجود در بازار و آشنایی با ویژگی‌های آنها، می‌توان در زمینه پرینت سه بعدی موفق بود؟ با توجه به رشد روز افزونی که هم اکنون تکنولوژی در مسیر ارتقاء تولید و عرضه این متریال داشته و در حال پیشروی به سمت ارائه نسل‌های جدیدتر این محصولات است، عدم شناخت انواع فیلامنت پرینت سه بعدی در بین فعالین این رشته جایز و بلا مانع است؟

از شما دعوت می‌کنیم همراه با بست فیلامنت، تا انتهای این مطلب همراه ما بوده، و از اطلاعات مفید و کاربردی ارائه شده توسط کارشناسان زبده مجموعه بست فیلامنت جهت افزایش تخصص و شناخت خود بهره‌مند گردید. راهنمای بررسی و شناخت انواع فیلامنت پرینت سه بعدی، در مسیر ارتقاء خدمات بست فیلامنت و افزایش آگاهی کاربران عزیز تقدیم حضورتان می‌گردد.

انواع فیلامنت پرینت سه بعدی

فیلامنت سه بعدی چیست؟

آشنایی با فیلامت سه بعدی، در گام نخست با شناخت معنای لغوی آغاز می‌گردد. فیلامنت (FILAMENT) در معنای تحت الفظی به رشته اشاره دارد. و در زمینه پرینتر‌های سه بعدی، منظور از رشته، همان مواد اولیه ترموپلاستیکی رنگارنگی است، که به عنوان جوهر پرینتر‌های سه بعدی مورد استفاده قرار می‌گیرد. با اعمال حرارت، رشته‌های پلاستیکی ذوب و از حالت خشک خود خارج می‌شوند. سپس توسط نازل پرینتر، فیلامنت‌های ترموپلاستیکی ذوب شده بر سطح صفحه پرینت، انعکاسی از طرح مورد نظر را در قالب یک مدل ترموپلاستیکی با لایه‌های افقی متعدد تشکیل می‌دهند.

انواع فیلامنت پرینت سه بعدی به صورت متغیر دارای قطری بین 1.75 میلیمتر تا 3 میلیمتر خواهند داشت. خواص هر یک از انواع فیلامنت سه بعدی با نوع دیگر دارای تفاوت‌هایی است که زمینه‌ی استفاده آن را مشخص و تعیین می‌نمایند. پس در این مرحله‌ یکی دیگر از الزامات شناخت انواع فیلامنت پرینت سه بعدی را درک می‌کنیم، که برای یافتن بهترین نوع و مناسبترین نوع فیلامنت پرینت سه بعدی با توجه به نوع دستگاه و طرحی که داریم، شناخت انواع آنها الزامی است.

مراحل استفاده پرینتر از انواع فیلامنت پرینت سه بعدی با قرار دادن فیلامنت و شروع کار اکسترودر آغاز می‌گردد. اکسترودر فیلامنت مورد نظر را به داخل کشیده و تحت اعمال دمای معینی قرار می‌گیرد و بعد از ذوب شدن، نازل پرینتر آن را با قطر کمتر خارج کرده و اقدام به رسم طرح، طبق دستورات اعلامی از طرف نرم‌افزار می‌نمایند و در نهایت شکلی که باید، تشکیل می‌گردد.

رنگ و نوع مختلفی در بین فیلامنت‌های موجود در بازار وجود دارد. در ادامه خدمت شما هستیم با معرفی انواع فیلامنت پرینت سه بعدی. با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

معرفی انواع فیلامنت پرینت سه بعدی

یکی از نکات مهم در رابطه با فیلامنت پرینت سه بعدی، تفاوت در جنس و متریال اولیه در ساخت آنها است. برای مثال، فیلامنت PLA از مواد تجدید پذیر (نشاسته) تشکیل شده و در عوض فیلامنت ABS متشکل از عناصر شیمایی مبتنی بر مواد نفتی است.

تفاوت در مواد سازنده انواع فیلامنت پرینت سه بعدی، باعث اختلاف دمای مورد نیاز برای ذوب و سرعت خنک شدن، میزان چسبندگی لایه‌ها به یکدیگر و همچنین چسبندگی طرح به سطح پرینت شده است. در ادامه لیستی از انواع مختلف فیلامنت را خدمتتان ارائه داده و سپس به معرفی هر یک آنها خواهیم پرداخت.

کارشناسان بست فیلامنت نهایت تلاش خود را در حفظ هرچه بیشتر سادگی متن، جهت درک مفهوم توسط عزیزانی که دارای تخصص کافی در این زمینه نیستند، نموده است. با امید به مورد قبول واقع شدن اطلاعات منتشر شده، از شما برای همراهی تا انتهای این مقاله دعوت می‌کنیم.

  • ABS
  • PLA
  • PET
  • PETT
  • Nylon
  • PVA
  • Sandstone
  • Wood
  • Metal
  • HIPS
  • Magnetic Iron
  • Conductive
  • Carbon Fiber
  • TPE
  • Glow in the Dark
  • Amphora
  • PC
  • FLEXIBLE
  • PETG
  • TPU 

انواع فیلامنت پرینت سه بعدی

ذکر این نکته الزامی است که دو نوع فیلامنت ABS & PLA از محبوب‌ترین نمونه‌‌ها در بین دیگر انواع فیلامنت پرینت سه بعدی هستند. این دو فیلامنت بیشترین سهم مصرف بازار را به خود اختصاص داده و با ویژگی‌های منحصربفردشان می‌توانند پاسخگوی نیازهای متعدد فعالین حوزه پرینت سه بعدی در بحث چاپ و اجرای طرح‌ها باشند.

·         فیلامنت های پر فروش بازار پرینت سه بعدی

همانطور که خدمتتان عرض شد، دو نوع فیلامنت ABS  و فیلامنت PLA از پر فروش‌ترین و پر مصرف‌ترین انواع فیلامنت پرینت سه بعدی محسوب می‌گردند. دو فیلامنتی که در سطح جهانی توانسته‌اند بیشترین سهم بازار را به خود اختصاص داده و از سرانه‌ی مصرف بسیار بالایی نسبت به دیگر انواع فیلامنت برخوردار شوند.

اما سوال اینجاست که فیلامنت‌های ABS و PLA دارای چه ویژگی‌هایی هستند که باعث ایجاد چنین تمایزی ببین آنها و دیگر انواع فیلامنت سه بعدی در فروش و مصرف شده است؟! کیفیت یا قیمت ؟ مطمئنا دلیل بسیار موجهی برای این تفاوت گسترده بین این دو فیلامنت با دیگر انواع فیلامنت پرینت سه بعدی موجود در بازار وجود دارد. در ادامه به بررسی و شناخت این دلایل از طریق معرفی ویژگی‌های مختص به فیلامنت‌های ABS و PLA خواهیم پرداخت.

و به این پرسش مهم نیز پاسخ می‌دهیم که در مقایسه این دو فیلامنت با یکدیگر، کدام یک عنوان پر فروش‌ترین و بهترین فیلامنت را از آن خود می‌نماید. با ما در ادامه این مطلب همراه باشید.

بررسی انواع فیلامنت پرینت سه بعدی

انواع فیلامنت پرینت سه بعدی

·         آشنایی با فیلامنت PLA

Poly lactic Acid یا به اختصار PLA یکی از انواع فیلامنت پرینت سه بعدی است که به دلیل قیمت بسیار مناسب و استفاده از مواد تجدید پذیر و غیر مضر برای محیط زیست در ساختش، انتخاب تعداد بسیار زیادی از عزیزان فعال در این صنعت است.

استفاده از نشاسته ذرت و نیشکر در ساخت فیلامنت PLA باعث شده تا محصولات و طرح‌های پرینت شده با این نوع از فیلامنت، در صورت تخریب پروسه بازیافت آنها به راحتی و بدون وارد کردن هیچ گونه ضرری به طبیعت، انجام شود.

همگی از مضررات لوازم تولید شده توسط مواد نفتی آگاهیم و می‌دانیم که در صورت نیاز به بازیافت آنها، سالهای بسیار زیادی طول می‌کشد تا یک تکه پلاستیکی دوباره بتواند در چرخه‌ی مواد نفتی قرار گرفته و توسط طبیعت بازیافت شود. پس انتخاب و استفاده از PLA در بین دیگر انواع فیلامنت پرینت سه بعدی می‌تواند بهترین گزینه در بین دیگر عناوین این لیست باشد. چرا که هم از قیمت بسیار مناسبی در مقایسه با دیگر انواع یا به صورت مشخص نسبت به فیلامنت ABS برخوردار است و هم از مواد تجدید پذیر ساخته شده و به محیط زیست ضرری وارد نمی‌کند.

استفاده از فیلامنت PLA در تمامی پرینترهای سه بعدی FDM بلامانع است. معمولا عزیزانی که در روند پیشبرد یک پروسه پژوهشی از تراکم بالای کار با محدودیت زمانی رنج می‌برند، بیشترین مصرف‌کنندگان این نوع فیلامنت هستند. این عزیزان برای پرینت نمونه‌های اولیه طرح‌های خود نیازمند فیلامنتی هستند که آنها را قادر سازد تا مراحل پرینت را در کوتاه‌ترین مدت ممکن انجام به پایان رسانند.

حال با توجه به ویژگی‌هایی که فیلامنت PLA در بین دیگر انواع فیلامنت پرینت سه بعدی قابل تهیه در بازار، برخوردار است توانسته بهترین انتخاب برای این دسته از کاربران و مصرف کنندگان فیلامنت سه بعدی باشد.

با این وجود، می‌توانیم تا حدودی میزان گستردگی مصرف این نوع فیلامنت را توسط صنایع مختلف متصور شویم! گستردگی بسیار وسیعی که از صنایع پزشکی تا هنرهای تجسمی و دکوراسیون و طراحی و تولید خودرو و حتی ابزارآلات را در بر می‌گیرد. و البته که این همه، تنها به دلیل برخورداری فیلامنت PLA از میزان دمای مورد نیاز برای ذوب (180 تا 23 درجه سانتی گراد) و بی نیازی آن به هیت بِد یا همان سطح گرم کننده و دیگر ویژگی‌هایی است که وجه تمایز این فیلامنت را با دیگر انواع فیلامنت پرینت سه بعدی، تشکیل داده‌اند.

اما نکته مهم دیگری نیز وجود دارد! در صورت برخورداری فیلامنت PLA از چنین ویژگی‌های کاربردی و مزایای مثبتی که مورد توجه صاحبین صنایع قرار گرفته است، پس دلیل استفاده از فیلامنت ABS به عنوان رقیب PLA چیست؟

پاسخ روشن است! فیلامنت PLA با برخورداری از تمامی این صفات و ویژگی‌های مثبت، همچنان برای پرینت برخی از قطعات و طرح‌های مهم دیگر مناسب نیست. و در چنین مواقعی، بهترین تامین کننده در میان دیگر انواع فیلامنت پرینت سه بعدی، فیلامنت ABS است. در ادامه به بررسی و معرفی این فیلامنت کاربردی که در جایگاه بعدی پر مصرف‌ترین فیلامنت‌های موجود قرار داد، خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

 آشنایی با فیلامنت ABS و ویژگی‌های آن

·         آشنایی با فیلامنت ABS و ویژگی‌های آن

فیلامنت ABS یا به عبارتی دیگر اکریلونیتریل بوتادین استارین، فیلامنتی است که با استفاده از مواد نفتی ساخته و نوعی متریال تجدید ناپذیر محسوب می‌گردد که برای تجزیه و بازگشت به چرخه طبیعی نیازمند طی کردن پروسه‌ای بسیار طولانی است.

در این روزها که توجه به حفظ محیط زیست و استفاده از مواد اولیه دوستدار طبیعت به یکی از دغدغه‌های اصلی مردم دنیا تبدیل شده، قرار گیری محصولات نفتی در صدر پرمصرف‌ترین‌هایی که از رقبای قدرتمند غیر نفتی برخوردار هستند، کمی قابل تامل است!

فیلامنت ABS که به عنوان رقیب سرسخت PLA شناخته می‌شود، ویژگی‌های مختص به خود دارد. و در حقیقت چنین خواص و ویژگی‌هایی است که باعث شده تا بازار فیلامنت‌ها به بازاری انحصاری برای PLA تبدیل نشود. کاربردها و نیازهایی در صنعت چاپ سه بعدی وجود دارد که تنها با استفاده از فیلامنت مناسب در میان انواع فیلامنت پرینت سه بعدی برطرف و تامین می‌گردد.

فیلامنت ABS با داشتن طول عمر مفید بسیار بالا که به ماندگاری طولانی مدلها و طرح‌های پرینت شده توسط این فیلامنت منجر شده است، یکی از مهم‌ترین مزایایی است که بسیاری از صنایع نیازمند آن بوده و از آنجا که PLA قوا و توان تامین این نیاز صنایع را نداشته و ندارد، ABS تنها انتخابی است که با قدرت و استحکام خود به عنوان رقیب اصلی فیلامنت PLA در بین دیگر انواع فیلامنت پرینت سه بعدی، همچنان حضور خود را در بازار حفظ نموده است.

مقاومت فیزیکی بالا، قابلیت تحمل مناسب در برابر ضربه باعث شده تا فیلامنت ABS در حجمی وسیع مورد استفاده صنعت خودروسازی قرار گیرد. صنعتی که در جای جای کره خاکی حضور دارد و یکی از مصرف کنندگان بزرگ انواع متریال‌ها محسوب می‌شود.

ذکر این نکته خالی از لطف نیست که بسیاری از مواد اولیه، تنها با هدف تامین نیاز این صنعت تولید می‌گردند و با این وجود که هیچ بازار مصرفی دیگری ندارند، همچنان در حال تولیدات رو افزون و سود آوری‌های کلان هستند. تنها به این دلیل که صنعت خودرو سازی و تامین قطعات و نیازهای این صنعت، به خودی خود یکی از بزرگترین بازارهای بزرگ جهانی محسوب می‌گردد.

دقت بالا در اجرای طرح‌ها و نمونه‌های اولیه یکی از مهم‌ترین قابلیت‌هایی است که همواره در زمینه پرینت سه بعدی مورد توجه بوده و از نیازهای اساسی این صنعت محسوب می‌گردد. کاملا مشخص است که جزئیات در طرح و مدل، هرچه بالاتر باشد، بیشتر می‌تواند منعکس‌ کننده آنچه مورد نظر بوده و طراحی شده است باشد. جزئیات ریز و توانایی در انعکاس آنها توسط پرینت سه بعدی بر مدل‌های اولیه، به کمک استفاده از فیلامنت ABS تبدیل امری سهل و آسان شده است.

فیلامنت ABS تنها فیلامنت در بین انواع فیلامنت پرینت سه بعدی است که بدون نیاز به پرداخت‌ و پردازش و ماشین‌کاری‌های بعد از پرینت، از جزئیات و جلوه مناسب برخوردار است. و دیگر ویژگی بسیار مهمی که باعث استفاده از فیلامنت ABS در سطح وسیع گردیده است، توانایی این متریال کاربردی در مقاومتی است که مقابل دمای بالا دارد. همین ویژگی باعث شده است تا فیلامنت ABS برای پرینت قطعاتی که در معرض ساییدگی‌های مختلف قرار داشته و نیازمند به استحکام بالا هستنند، بهترین و کاربردی‌ترین انتخاب ممکن باشد.

توجه به ویژگی‌های فیلامنت ABS در مقایسه با PLA گویای این حقیقت است که فیلامنت ABS از مقاومت بسیار بالاتری نسبت به رقیب خود (فیلامنت PLA) در برابر فشار و دما و ضربات فیزیکی برخوردار است. و با قرار گیری در دمای مورد نیازش (210 تا 250 درجه سانتی گراد) به نازل پرینتر امکان اجرای ریزترین جزئیات را می‌دهد.

آشنایی با فیلامنت PET
آشنایی با فیلامنت PET

در نظر داشته باشید که با رسیدن فیلامنت ABS به درجه ذوب، گازهای نسبتا سمی در فضای کار پخش می‌شود و با وجود اینکه این گازها با کمی دود نیز همراه است، وجود تهویه مناسب در فضای کار یکی از الزامات اصلی کار با فیلامنت ABS محسوب می‌گردد. این گازها می‌توانند از عوامل سرطان‌ زا بوده و به همین دلیل جهت محافظت از خود و دیگر پرسنل مشغول در محیط، می‌بایست در کنار استفاده از تهویه مناسب در محل، نسبت به تهیه و نصب محفظه‌های مناسب برای ایزولاسیون فضای داخلی پرینتر نیز اقدام نمایید.

·         آشنایی با فیلامنت PET

فیلامنت PET یکی دیگر از انواع فیلامنت پرینت سه بعدی دوست دار محیط زیست محسوب می‌گردد. البته برخورداری فیلامنت PET از تاییدیه سازمان FDA خود می‌تواند گویای درجه سلامت آن باشد، اما لازم به ذکر است که یکی دیگر از فیلامنت‌های صد در صد قابل بازیافت، فیلامنت PET است.

برخلاف دو نوع دیگر فیلامنت که ممکن است حضورشان را در محیط اطراف به وضوح مشاهده نکنید، استفاده از فیلامنت PET در منازل و محیط پیرامون ما بسیار ملموس است. از بطری‌های پلاستیکی نوشیدنی‌هایی مانند انواع نوشابه و دارو و … تا ظروف پلاستیکی مات و بی رنگ درب دار برای نگهداری از مواد غذایی، همگی محصولاتی هستند که توسط فیلامنت PET تولید و عرضه می‌گردند.

استفاده از PET در تولید ظروف نگهدارنده مواد غذایی، نیازمند رعایت پروتکل‌ها و قوانین و همینطور سطح کیفی مورد نظری است که باعث می‌شود سلامت مصرف کنندگان در جامعه حفظ و از ایجاد بیماری‌های مربوطه جلوگیری گردد. به همین دلیل برخورداری از تاییدیه سازمان غذا و دارو یکی از مراحلی است که PET برای رسیدن به بازار طی می‌نماید. شاید بتوان در بین تمام انواع فیلامنت پرینت سه بعدی، فیلامنت PET را یکی از سالم‌ترین فیلامنت‌های موجود نامگذاری کرد که در زندگی روزمره ما حضور چشمگیری دارد.

لازم به ذکر است که فیلامنت PET قبل از شروع پروسه تولید محصولات، به عنوان متریالی خام و بی رنگ شناخته می‌شود که با اعمال گرما و قرار گیری در دمای بالا شروع به تغییر حالت ظاهری داده و غیر شفاف می‌شود.

آشنایی با فیلامنت NYLON
آشنایی با فیلامنت NYLON

·         آشنایی با فیلامنت NYLON

فیلامنت PA یا فیلامنت NYLON، عنوانی است که در بین دیگر انواع فیلامنت پرینت سه بعدی، از قیمت مناسب و استحکام بسیار بالایی برخوردار است. شاید اینطور بتوان گفت که حتی در مقایسه با فیلامنت‌های ABS و PLA نیز از انعطاف و قیمت بسیار مناسب‌تری برخوردار است.

فیلامنت PA یا همان فیلامنت NYLON از دمای ذوب مشابه‌ای با فیلامنت ABS برخوردار است. این فیلامنت در بازه‌های دمایی بین 210 تا 250 درجه سانتی‌گراد به درجه ذوب رسیده و توسط نازل آماده پرینت می‌گردد. با توجه به میزان قیمت بسیار مناسب و برخورداری از ویژگی‌های قابل قبول، این نوع فیلامنت در صنایع بزرگ و در وسعت گسترده استفاده می‌شود.

شاید بتوان گفت که یکی دیگر از عناوین بسیار قوی در بین انواع فیلامنت پرینت سه بعدی که یارای مقابله با دو عنوان بسیار پر فروش فیلامنت ABS & PLA را دارد، فیلامنت PA یا همان فیلامنت NYLON است. به همین دلیل در صنایع بزرگی مانند:

  • قطعات ماشین سازی
  • ساخت و طراحی انواع ظروف
  • ساخت ابزار‌های مختلف
  • استفاده در صنایع مکانیکی

و … که همگی از صنایع بسیار بزرگ و مهم اقتصادی بوده و دارای بازارهای بسیار پر مصرف و مهمی هستند. اما فیلامنت PA در کنار برخوردار از قیمت مناسب دارای ویژگی دیگری نیز می‌باشد که استفاده از آن را برای بسیاری از فعالین در زمینه پرینت سه بعدی جذاب و بهینه کرده است.

بررسی و آشنایی با فیلامنت PVA
بررسی و آشنایی با فیلامنت PVA

فیلامنت NYLON قابل ذوب و استفاده مجدد است و این امکانی بسیار مورد توجه و مورد نیاز است که در بسیاری از شرایط با بروز اشتباهاتی در هنگام پرینت و شرایط مختلف، می‌تواند در جلوگیری از هدر رفت سرمایه و پایین نگه داشتن قیمت تولید، نقش بسیار سازنده‌ای داشته باشد.

·         بررسی و آشنایی با فیلامنت PVA

یکی از فیلامنت‌های دارای دمای ذوب پایین که در بازه‌ی دمایی بین 190 تا 220 درجه سانتی گراد به حالت ذوب شدگی می‌رسد، فیلامنت PVA است. اما تجربه‌ی کارشناسان بست فیلامنت گویای این حقیقت است که استفاده از این فیلامنت در دماهای بالای 200 درجه سانتی گراد، باعث افزایش کیفیت و کاربرد آن نسبت به دماهای کمتر از 200 درجه سانتی گراد است.

در بین انواع فیلامنت پرینت سه بعدی، از PVA با نام فیلامنت ساپورت نیز یاد می‌شود. این فیلامنت یکی از فیلامنت‌هایی است که جزئی از دسته‌ی فیلامنت‌های زیست تخریب پذیر بوده و برای استفاده در پرینتر‌های سه بعدی که از اکسترودر‌های دوگانه برخوردار هستند، انتخاب بسیار مناسبی است. (اکسترودر وظیفه کشش فیلامنت به داخل پرینتر را بر عهده دارد).

از دیگر ویژگی‌های مهم این نوع فیلامنت، می‌توانیم به به قابلیت محلول بودن آن در آب نام ببریم. که در کنار غیر سمی بودن این نوع فیلامنت، PVA را به یکی از بهترین انواع فیلامنت پرینت سه بعدی تبدیل نموده است. اما لازم به ذکر است که دسترسی به این نوع از فیلامنت چندان آسوده نیست و به سختی می‌توان به دلیل موجودی اندکش در بازار، نسبت به خرید و تهیه آن اقدام نمود.

و به عنوان آخرین نکته مهم در رابطه با معرفی این متریال، باید به میزان قیمت آن اشاره کنیم. بر خلاف تمام فیلامنت‌های معرفی شده تا این مرحله از مقاله، این نوع از فیلامنت از میزن قیمت بالایی برخوردار است که شاید بتوان قیمت تمام شده تولید، و عرضه آن را که رقم نسبتا بالایی نسبت به دیگر انواع فیلامنت پرینت سه بعدی است، دلیل استقبال کم و عدم موجودی کافی و دسترسی راحت به این نوع از فیلامنت دانست.

از دیگر ویژگی‌های مهم این نوع فیلامنت، می‌توانیم به به قابلیت محلول بودن آن در آب نام ببریم. که در کنار غیر سمی بودن این نوع فیلامنت، PVA را به یکی از بهترین انواع فیلامنت پرینت سه بعدی تبدیل نموده است. اما لازم به ذکر است که دسترسی به این نوع از فیلامنت چندان آسوده نیست و به سختی می‌توان به دلیل موجودی اندکش در بازار، نسبت به خرید و تهیه آن اقدام نمود.

بررسی و آشنایی با فیلامنت WOOD
بررسی و آشنایی با فیلامنت WOOD

و به عنوان آخرین نکته مهم در رابطه با معرفی این متریال، باید به میزان قیمت آن اشاره کنیم. بر خلاف تمام فیلامنت‌های معرفی شده تا این مرحله از مقاله، این نوع از فیلامنت از میزن قیمت بالایی برخوردار است که شاید بتوان قیمت تمام شده تولید، و عرضه آن را که رقم نسبتا بالایی نسبت به دیگر انواع فیلامنت پرینت سه بعدی است، دلیل استقبال کم و عدم موجودی کافی و دسترسی راحت به این نوع از فیلامنت دانست.

·         بررسی و آشنایی با فیلامنت WOOD

فیلامنت WOOD، همانطور که از نامش پیدا است، از چوب تهیه شده است. یا به بیانی دقیق‌تر، فیلامنت WOOD را از مخلوط‌های بسیار دقیقی که متشکل از انواع چوب‌های بازیافت شده، به همراه یکی از انواع پلیمرهای متصل کننده تولید و عرضه می‌کنند.

اگر در بازار به دنبال خرید این فیلامنت باشید، ممکن است با نام دیگر این فیلامنت نیز برخورد نمایید، در بسیاری از نقاط به فیلامنت WOOD، فیلامنت طرح چوب نیز گفته می‌شود. شاید برایتان جالب باشد که فیلامنت WOOD از نظر ظاهری نیز دارای نما و شکلی شبیه به چوب است و هنگامی که به بافت آن نگاه کنید، شاهد بافتی چوب مانند خواهید بود.

حتی از نظر بو نیز فیلامنت WOOD، دارای بوی چوب بوده و اگر چشم را هنگام بو کشیدن آن بسته نگه دارید، بدون شک اینطور برداشت خواهید کرد در حال بو کشیدن تکه چوبی طبیعی هستید. حتی در زمان اعمال دما و کاهش آن نیز رنگ فیلامنت WOOD شروع به تغییر و تیره‌تر شدن می‌کند. با کم رنگ و پر رنگ شدن لایه‌‌های فیلامنت WOOD، این فیلامنت شکل و طرحی شبیه به بدنه درخت پیدا کرده و کاملا شبیه به تکه‌های چوب می‌شود.

به همیل دلیل از عمده مصارف فیلامنت WOOD که در میان تمامی انواع فیلامنت پرینت سه بعدی، دارای ظاهری مانند متریال طبیعی چوب است، استفاده در ساخت لوازم و وسایل مربوط به دکوراسیون و تزئیینات است. اما فیلامنت WOOD نیز بر خلاف مزایایی که دارد از معایبی برخوردار است و عدم انعطاف مورد نیاز و کافی را می‌توان به عنوان یکی از معایب بسیار مهم این فیلامنت معرفی کرد.

·         آشنایی و بررسی فیلامنت HIPS

در بین انواع فیلامنت پرینت سه بعدی، فلامنتی وجود دارد که با نام HIPS شناخته می‌شود. این نوع فیلامنت نیز مانند انواع دیگر فیلامنت‌های موجود دارای ویژگی‌ها و مزایایی است. یکی دیگر از انواع فیلامنت‌های زیست تخریب پذیر با ظاهری درخشان که در دمان بالای 230 تا 250 درجه سانتی گراد به نقطه ذوب می‌رسد.

با توجه به میزان دمای مورد نیاز برای ذوب، می‌توان گفت که یکی از فیلامنت‌های مقاوم در برابر دمای بالا است و در زمینه‌هایی که صنایع نیاز به متریالی مقاوم در برابر دمای بالا دارند، می‌تواند انتخابی مناسب و کاربردی باشد. اما باید در نظر داشت که این نوع فیلامنت که نوعی ساپورت یا پشتیبان بسیار عالی است، در محلول هیدرو کربن مایع با سرعتی باورنکردنی و بسیار سریع حل و از بین می‌رود.

·         بررسی و آشنایی با فیلامنت TPE

انعطاف بالا و خاصیت فنری از شاخصه‌های اصلی فیلامنتی است که در بین انواع فیلامنت پرینت سه بعدی با نام فیلامنت TPE شناخته می‌شود. میزان انعطاف پذیری بالا و ویژگی فنری بودن آن به عنوان مزیت‌‌های اصلی فیلامنت TPE، باعث شده تا در صنایع بسیار خاصی از آن استفاده‌‌های گسترده شود.

شاید همین حالا که در حال مطالعه این مطلب هستید، یکی از مصنوعات تولید شده توسط فیلامنت TPE را در دست داشته باشید. بله! قاب تلفن همراه یکی از محصولاتی است که با استفاده از فیلامنت TPE تهیه و عرضه می‌گردد.

نکته قابل توجه در مورد کار با فیلامنت TPE، دقت بسیار بالایی است که هنگام پرینت و در کل کار با این نوع فیلامنت مورد نیاز است. و قاعدتا محصولات و مدلهای تولید شده با کمک این نوع فیلامنت نیز دارای جزئیات بسیار دقیق و ریزه‌کاری‌های منظم هستند.

پس در میان انواع فیلامنت پرینت سه بعدی، یکی از فیلامنت‌هایی که توانایی اجرای جزئیات با دیتیل بسیار دقیق و بالا را ممکن می‌سازد، فیلامنت TPE است. به همین دلیل کارشناسان بست فیلامنت به عزیزانی که به تازگی شروع به اشتغال در زمینه پرینت سه بعدی و کار با فیلامنت‌ها را آغاز نموده‌اند، پیشنهاد می‌کند سراغ کار با این فیلامنت نرفته و پس از بدست آوردن تخصص و مهارت کافی به تهیه و ورود به دنیای فیلامنت TPE فکر کنند.

از نظر دمای ذوب نیست، فیلامنت TPE نیازمند بازه‌ی دمایی 225 تا نهایتا 235 درجه سانتی گراد بوده و نمی‌توان آن را به عنوان یکی از فیلامنت‌های دما بالا معرفی کرد.

·         بررسی و آشنایی با فیلامنت PC

پلی کربنات، متریالی بسیار مستحکم که در میان دیگر انواع فیلامنت پرینت سه بعدی با نام فیلامنت PC شناخته می‌شود. یکی از ویژگی‌های جالب و مورد توجه این فیلامنت، قدرت جذب رطوبت بسیار بالایی است که فیلامنت PC دارا است.

جذب رطوبت توسط این فیلامنت باعث تغییر در برخی از خواص آن نیز خواهد شد و در کنار عدم برخورداری از مقاومت در برابر اشعه UV، در کل مناسب استفاده در بسیاری از صنایع نیست. اما این معایب باعث ایجاد مزیت‌های زیادی در استفاده از این فیلامنت در برخی صنایع گردیده که نیاز به متریال‌هایی جهت جذب رطوبت دارند! با در نظر گرفتن امکان محافظت از آن با کمک بسته بندی صحیح و نگهداری در مکان مناسب، محدودیت بسیار زیادی در مصرف و استفاده در صنایع دیگر نیز نخواهد داشت،

یکی دیگر از نکته‌های حائز اهمیت در رابطه با معرفی و بررسی فیلامنت PC، عدم برخورداری از مقاومت در برابر دمای بالاست. این فیلامنت یکی از انواع فیلامنت پرینت سه بعدی با درجه ذوب بسیار پایین محسوب می‌گردد که برای رسیدن به نقطه ذوب نیازمند بازه‌ی دمایی بین 80 تا 150 درجه سانتی‌گراد است.

·         قطر انواع فیلامنت پرینت سه بعدی

مبحث قطر فیلامنت‌ها یکی از نکاتی است که نیاز به توجه بسیار زیادی دارد. به طور می‌توان انواع فیلامنت پرینت سه بعدی را به دو نوع :

فیلامنت با ضخامت 1.75 میلی متر

فیلامنت با ضخامت 3 میلی متر

دسته بندی کرد. اما رایج‌ترین نوع مورد استفاده در پرینتر‌های موجود که جوابگوی بسیاری از امور و صنایع نیز است و قدرت و قابلیت پرینت بسیاری از مدل‌های سه بعدی در ابعاد کیفی خاص را نیز دارد، فیلامنت‌ 1.75 میلی متری است. به یاد داشته باشید که در هنگام انتخاب قطر فیلامنت، باید به اطلاعات نازل پرینتر خود دقت نمایید، چرا که قطر مورد نیاز فیلامنت را نازل پرینتر مشخص می‌نماید و بدین صورت به راحتی می‌توانید فیلامنت مورد نیاز خود را از بین انواع فیلامنت پرینت سه بعدی تهیه نمایید.

اما در کنار توجه به نازل، یکی دیگر از نکاتی که باید در هنگام تهیه فیلامنت مورد نیاز در نظر داشته باشید، اکسترودر دستگاه است. اگر در نظر دارید از فیلامنت 3 میلی متری استفاده نمایید، نه تنها نازل پرینتر و اسلایر، بلکه اکسترودر نیز باید قابلیت مکش و کار با فیلامنت سه میلی متری را داشته باشد.

اما به ندرت در صنایع داخلی شاهد استفاده از فیلامنت‌های 3 میلی متری هستیم و اغلب پرینتر‌های موجود در داخل ایران و عزیزانی که هم اکنون در حال پرینت سه بعدی به کمک انواع فیلامنت پرینت سه بعدی هستند معمولا از نمونه‌های 1.75 میلی متری استفاده می‌نمایند.

ویژگی‌های یک فیلامنت مناسب

نکاتی که در ادامه تقدیم حضور شما عزیزان می‌گردد، مجموعه‌ای است که نشانگر ویژگی‌های یک فیلامنت خوب است. با توجه به گستردگی انواع فیلامنت پرینت سه بعدی و نمونه‌های مختلفی که از این متریال موجود است و استقبالی که در صنایع مختلف از آنها می‌گردد، باعث ورود افراد سودجو به این عرصه شده است.

از آنجا که این افراد برای بدست آوردن سود مالی بیشتر همواره کیفیت را نادیده می‌گیرند، و با استفاده از مواد اولیه نا مرغوب و ناسالم با سلامت مردم عزیز و موفقیت مشغال مختلف بازی می‌نمایند، برای انتخاب یک فیلامنت مناسب و با کفیت باید ویژگی‌های مربوط به آن را شناخته و همواره مورد توجه قرار دهید. کارشناسان مجموعه بست فیلامنت که ارائه دهنده‌ی بهترین و با کیفیت‌ترین فیلامنت‌های مورد نیاز شما عزیزان هستند، توصیه می‌کنند از فیلامنتی استفاده نمایید که دارای:

  • عدم پخش بوی نامطبوع و گازهای سمی در هنگام پرینت
  • دارای ضخامت یکسان در طول رول، عدم وجود هر نوع تفاوت در ضخامت
  • عدم حضور حباب در داخل آن (در صورت وجود می‌توان صدای ترکیدن حباب را هنگام پرینت شنید)
  • یکپارچگی و عدم قطعی تمامی رول (در صورت وجود قطعی اکسترودر نمی‌تواند به خوبی کار خود را انجام دهد)
  • تهیه شده از مواد و متریال اولیه بسیار مرغوب برای رسیدن به حداکثر کیفیت پرینت
  • فیلامنت تازه و دارای تاریخ تولید جدید باشد
  • دور از هرگونه گرد و غبار و در مکانی خنک و خشک نگهداری شده باشد و دارای پوشش محافظ باشد.

جمع بندی

ضمن تشکر از تمامی عزیزانی که تا این مرحله از مقاله کنار ما بوده و این مقاله بسیار کاربردی را مطالعه نموده‌اند. حقیقتا بست فیلامنت با در نظر گرفتن نیاز بازار به شناخت انواع مختلف فیلامنت و تشخیص ویژگی و کاربردهای هر یک برای رسیدن به مناسب‌ترین و بهترین فیلامنت در صنایع مختلف، اقدام به ارائه و انتشار این مقاله نمود.

با امید به مفید واقع شدن مطالب مذکور، صمیمانه از کاربران عزیز وبسایت مجموعه بست فیلامنت، فعال در تولید و عرضه مستقیم انواع فیلامنت پرینت سه بعدی، از شما درخواست می‌کنیم در هنگام نیاز به تهیه و خرید فیلامنت اقدام به مطالعه دقیق‌تر این راهنما نموده و به ترتیب، از ابتدا تا انتهای این مقاله را برای درک بهتر و شناخت کافی فیلامنت‌ها از بخوانید.

در صورتی که اطرافیان و دوستان و همکاران نیز تمایل به مطالعه و فراگیری اطلاعات مفید موجود در این راهنمای کامل دارند، با به اشتراک گذاری لینک صفحه به افزایش تخصص و آگاهی آنان، با بست فیلامنت هم قدم شوید.

این راهنما در ابتدا با معرفی فیلامنت و چیستی آن آغاز گردید و در ادامه به اهمیت شناخت کافی و بررسی انواع فیلامنت پرینت سه بعدی رسید. سپس به سراغ ارائه اسامی مختلف فیلامنت نمود و در انتها نیز به بررسی و معرفی کامل هر یک از عناوین و فیلامنت‌های سه بعدی خدمت شما عزیزان پرداخت.

در صورت نیاز به دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان بست فیلامنت، می‌توانید از طریق شماره تماس و راه‌های ارتباطی موجود در وبسایت اقدام به برقراری ارتباط نموده و با بست فیلامنت در راستای تامین نیازهای خود، از خرید انواع فیلامنت تا دریافت راهنمایی‌های تخصصی، قدم بردارید.

کلام آخر

بست فیلامنت با شما و برای شما می‌کوشد، طبق روال همیشه از شما عزیزان بابت همراهی گرمتان تا انتهای این مقاله از سری مقالات کاربردی بست فیلامنت تشکر کرده و از شما عزیزان دعوت می‌کنیم تا انتقادات و پیشنهادات خود را با ما در میان گذاشته و در پیشبرد خدمت رسانی بست فیلامنت سهیم باشید.

همواره منتظر شنیدن صدای گرمتان بوده و از تمامی نظرات و تجارب شما بزرگوارن در جهت ارتقاء هرچه بهتر خدمات، استقبال می‌کنیم. تجارب خود را با ما و دیگر کاربران عزیز بست فیلامنت به اشتراک گذارید. هدف ما فروش نیست، فروش نقطه آغاز ارائه خدمات بست فیلامنت به شما عزیزان است. رضایت شما تنها هدف و الویت ما است.

انواع فیلامنت پرینت سه بعدی
انواع فیلامنت پرینت سه بعدی
دسته بندی بلاگ
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

اینستاگرام ما را دنبال کنید
سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت